PBgastro
Biuro Warszawa
ul. Balkonowa 2/4
e-mail: pbgastro@wp.pl
8.00 do godz 14.30
tel.: 22-674-30-79
Piotr Zduńczyk: 512 278 200
Bogdan Bojarski: 602 671 468
W naszej ofercie

Aktualności

 

Miło nam poinformować Szanownych Państwa, iż jadłospisy nasze przeszły pozytywną weryfikację przeprowadzoną na życzenie Dyrekcji SP 114 w Warszawie, i otrzymały ocenę BARDZO DOBRĄ ))) ośrodkiem ocenioającym był SAMODZIELNY ZESPÓł PUBLICZNYCH ZAKłADÓW LECZNICTWA OTWARTEGO WARSZAWA-TARGÓWEK



 




W zakładce referencje pojawiło sie nowe podziękowanie od Stowarzyszenia "RODZICE W EDUKACJI ". SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Dla nas to też była wielka przyjemność!





Serdecznie zapraszamy do nowo otwartego punktu znajdującego się w Kompleksie Basenów MUSZELKA, na warszawskim Bródnie.

Bufet Muszelka otwarty jest od godziny 9,00 do 20,00. Proponujemy w nim ciepłe przekąski, wyśmienitą kawę z ekspresu, słodycze i napoje. W miłej atmosferze można spędzić chwilkę lub dwie, zarówno przed jak i po basenie.

Proponujemy i zapraszamy na imprezy okolicznościowe które można w  zorganizować zarówno w Muszelce, jak i w osobnej sali konferencyjnej.

 


 

        Miło nam poinformować Państwa, i z kilkunastu  sklepików szkolnych zlokalizowanych na terenie Targówka, Bródna i Zacisza rekomendację Gminy do konkursu "Wiem co jem" ogłoszonego przez Biuro Edukacji Urzędu m. st. Warszawy otrzymały cztery sklepiki. Z dumą informujemy iż trzy z nich należą do naszej firmy.

Poniżej artykuł z Magazynu Mieszkańców Targówka, Bródna i Zacisza :

„ W dniu 9 listopada 2011 w Szkole Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 42 odbyły się obchody „Dzielnicowego Dnia Dobrego Jedzenia”. W uroczystości uczestniczyły reprezentacje klas piątych wszystkich szkół podstawowych z terenu dzielnicy.

Oprócz prezentacji zdrowych potraw, wymiany przepisów kulinarnych, quizu tematycznego, pokazu mody owocowo warzywnej odbyło się podsumowanie wcześniej ogłoszonych konkursów: II edycji konkursu adresowanego do mieszkańców „Tu zaczyna się Warszawa, tutaj dziecko zdrowo jada”, dla uczniów gimnazjów na prezentację multimedialną „Zamiast kebaba” oraz plastycznego dla wychowanków przedszkoli „Zdrowe dziecko – zdrowo je”.

Wspominana uroczystość jest elementem realizacji ogolnowarszawskiej kampanii społecznej „Wiem, co jem”.

Tegoroczny „Warszawski Dzień Dobrego Jedzenia” ogłoszony na 25 listopada będzie przebiegał pod hasłem – „Sklepik szkolny od śmieciowej żywności wolny”. Do konkursu ogłoszonego przez Biuro Edukacji Urzędu m. st. Warszawy rekomendację otrzymały sklepiki z 42, 84, 285 i 298 Szkoły Podstawowej.

 Życzymy sukcesów! (IG) „


Opis konferencji na stronach Gazety Wyborczej :

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10744649,Koniec_smieciowego_jedzenia_w_sklepikach_szkolnych.html

W dniu 01.12.2011 odbyła sie konferencja prasowa w siedzibie UM Warszawa na którą zostaliśmy zaproszeni. Przy udziale mediów takich jak telewizja i prasa dyskutowano i odpowiadano na pytania związane z kampanią " Wiem Co Jem". Poniżej krótka informacja dotycząca spotkania.

Kolejna publikacja stołecznego ratusza wydana w ramach kampanii "Wiem, co jem"

Po raz pierwszy opracowane: lista minimalnych wymagań dotyczących żywienia w szkołach, propozycja zapisu do szkolnego statutu, lista produktów, które warto wycofać ze sklepiku szkolnego oraz wzór umowy z ajentem sklepiku wraz z listą produktów spożywczych polecanych do sklepiku szkolnego. 
Prezentacja przewodnika odbędzie się podczas konferencji prasowej w czwartek, 1 grudnia, o godz. 10.30 w Warsztacie przy pl. Konstytucji 4.
Podczas spotkania sami autorzy przewodnika opowiedzą o etapach tworzenia publikacji oraz odpowiedzą na wszelkie pytania.
Nie zabraknie również głosu samych właścicieli sklepików szkolnych, którzy wezmą udział w debacie podczas konferencji.
 „Wiem, co jem – sklepik szkolny”
Przewodnik na temat prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych, powstał z myślą o rodzicach, dyrektorach szkół i osobach prowadzących sklepik szkolny. Publikacja jest kompendium wiedzy na temat działalności sklepiku szkolnego (wymogów sanitarnych, handlowych i prawnych) – czyli wskazań, czego trzeba przestrzegać prowadząc sklepik.
Uczestnikami konferencji będą autorzy przewodnika: prof. Anna Gronowska - Senger, dr hab. Jadwiga Hamułka, dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW,  Anna Brzozowska-Filipowicz z Wydziału Miejskiego Rzecznika Konsumentów, Anna Smolarz z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Dariusz Łomowski z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 314 Iwona Turowska opowie o organizacji żywienia w praktyce, zaś właściciele szkolnych sklepików Piotr Zduńczyk i Bogdan Bojarski przedstawią swoją działalność „od kuchni”.
Publikacja „Wiem, co jem – sklepik szkolny” trafi do wszystkich warszawskich szkół, rad rodziców, kuratorium, zostanie zaprezentowana podczas konferencji „Zapobieganie nadwadze otyłości u dzieci i młodzieży poprzez poprawę żywienia oraz aktywność fizyczną” organizowaną przez Ministerstwo Zdrowia oraz udostępniona na stronie www.um.warszawa.pl/wiemcojem

Jesteśmy uczestnikiem kampanii "Wiem, co jem" i jako jedna z nielicznych szkół wyróżnieni zostaliśmy pół godzinnym reportażem radiowym.

W ubiegłym roku szkolnym współpracowaliśmy z firma Nestle Professional przy tworzeniu broszury „20 POMYSŁÓW na smaczne i zdrowe dania obiadowe” .